Cum introduci codul PIN-ul?

 

Cand introduci PIN-ul nimeni nu trebuie sa-l poate vedea. Poti acoperi tastatura ATM-ului sau POS-ului cu mana libera in timp ce cu cealalta tastezi cifrele codului PIN. De asemenea pozitioneaza-te perpendicular pe tastatura pentru a preveni posibilitatea de a fi spionat.

 

Ce recomandari sunt pentru utilizarea in siguranta a cardului bancar?

Considera cardul tau bancar la fel de important ca si numerarul cash. La fel de atent trebuie sa fii si cu utilizarea codului PIN. Memoreaza codul PIN si nu-l nota sau divulga altcuiva.

 

Mi-am pierdut sau mi s-a furat cardul, ce fac?! 

Fiecare situatie de acest tip trebuie imediat raportata catre banca emitenta a cardului dumneavoastra. Pentru a nu pierde timp cautand care este numarul de telefon la care trebuie sa sunati pentru apelarea bancii dumneavoastra in acest scop, este bine sa aveti deja memorate in agenda dumneavoastra telefonica aceste numere. Nu se stie cand veti avea nevoie de ele.

 

Card Blocat in ATM sau Depomat Euronet, ce fac? 

In primul rand contactati Euronet Call Center la numarul de telefon afisat pe ATM sau Depomat si raspundeti intrebarilor pe care operatorul Euronet vi le va adresa in scopul identificarii tranzactiei si a bancomatului la care va aflati. Ulterior investigatiei, operatorul va va contacta si va va furniza detalii privind motivul capturarii cardului si daca puteti reintra in posesia cardului.

 

Bancomatul Euronet nu mi-a eliberat numerarul sau mi-a eliberat doar o parte din suma, ce fac? 

In aceasta situatie va rugam sa contactati Euronet Call Center la numarul de telefon afisat pe ATM si raspundeti intrebarilor pe care operatorul Euronet vi le va adresa in scopul identificarii tranzactiei si a bancomatului la care va aflati. Ulterior investigatiei operatorul va va oferi detalii privind tranzactia dumneavoastra si daca este cazul sa depuneti o contestatie la banca emitenta a cardului dumneavoastra.

 

Depomatul mi-a preluat numerarul dar banii nu sunt disponibili in cont? 

In aceasta situatie va rugam sa contactati Euronet Call Centerla numarul de telefon afisat pe Depomat si raspundeti intrebarilor pe care operatorul Euronet vi le va adresa in scopul identificarii tranzactiei si a depomatului la care va aflati. Ulterior investigatiei operatorul va va oferi detalii privind tranzactia dumneavoastra si daca este cazul sa depuneti o contestatie la banca emitenta a cardului dumneavoastra.

 

Nu pot depune numerar la Depomat? 

Pentru tranzactia de depunere de numerar sunt acceptate doar carduri emise de Raiffeisen Romania.

 

Cat costa o tranzactie la un ATM Euronet? 

Daca sunteti posesorul unui card emis de una din bancile afiliate la Reteaua Independenta de bancomate Euronet, tranzactia dumneavoastra se va desfasura ca si o tranzactie la un bancomat al propriei banci. Veti beneficia astfel de aceleasi taxe si comisioane aplicate de catre banca dumneavoastra si de toate ofertele sau gratuitatile pe care banca vi le ofera.

Daca sunteti posesorul unui card emis de catre o alta banca, ne-afiliata la reteaua Euronet, tranzactia dumneavoastra va fi transmisa catre organizatiile de carduri Visa, Mastercard, American Express, JCB, China Union Pay, de care apartine cardul cu care ati efectuat tranzactia. Comisionul pentru aceste tranzactii este stabilit de banca emitenta a cardului dumneavoastra si nu este cunoscut de Euronet.

 

Unde gasesc bancomate sau depomate Euronet?

Pentru localizarea celui mai apropiat bancomat sau depomat de dumneavoasta va rugam sa utilizati Harta Locatiilor Euronet

 

Ce organizatii de carduri sunt acceptate la bancomatele Euronet?

VISA, Mastercard, American Express, China Union Pay, JCB