Cum introduci codul PIN-ul?

 

Cand introduci PIN-ul nimeni nu trebuie sa-l poate vedea. Poti acoperi tastatura ATM-ului sau POS-ului cu mana libera in timp ce cu cealalta tastezi cifrele codului PIN. De asemenea pozitioneaza-te perpendicular pe tastatura pentru a preveni posibilitatea de a fi spionat.

 

Ce recomandari sunt pentru utilizarea in siguranta a cardului bancar?

Considera cardul tau bancar la fel de important ca si numerarul cash. La fel de atent trebuie sa fii si cu utilizarea codului PIN. Memoreaza codul PIN si nu-l nota sau divulga altcuiva.

 

Mi-am pierdut sau mi s-a furat cardul, ce fac?! 

Fiecare situatie de acest tip trebuie imediat raportata catre banca emitenta a cardului dumneavoastra. Pentru a nu pierde timp cautand care este numarul de telefon la care trebuie sa sunati pentru apelarea bancii dumneavoastra in acest scop, este bine sa aveti deja memorate in agenda dumneavoastra telefonica aceste numere. Nu se stie cand veti avea nevoie de ele.

 

Card Blocat in ATM sau Depomat Euronet, ce fac? 

In primul rand contactati Euronet Call Center la numarul de telefon afisat pe ATM sau Depomat si raspundeti intrebarilor pe care operatorul Euronet vi le va adresa in scopul identificarii tranzactiei si a bancomatului la care va aflati. Ulterior investigatiei, operatorul va va contacta si va va furniza detalii privind motivul capturarii cardului si daca puteti reintra in posesia cardului.

 

Bancomatul Euronet nu mi-a eliberat numerarul sau mi-a eliberat doar o parte din suma, ce fac? 

In aceasta situatie va rugam sa contactati Euronet Call Center la numarul de telefon afisat pe ATM si raspundeti intrebarilor pe care operatorul Euronet vi le va adresa in scopul identificarii tranzactiei si a bancomatului la care va aflati. Ulterior investigatiei operatorul va va oferi detalii privind tranzactia dumneavoastra si daca este cazul sa depuneti o contestatie la banca emitenta a cardului dumneavoastra.

 

Depomatul mi-a preluat numerarul dar banii nu sunt disponibili in cont? 

In aceasta situatie va rugam sa contactati Euronet Call Center la numarul de telefon afisat pe Depomat si raspundeti intrebarilor pe care operatorul Euronet vi le va adresa in scopul identificarii tranzactiei si a depomatului la care va aflati. Ulterior investigatiei operatorul va va oferi detalii privind tranzactia dumneavoastra si daca este cazul sa depuneti o contestatie la banca emitenta a cardului dumneavoastra.

  

Cat costa o tranzactie la un ATM cu sigla Euronet de pe teritoriul Romaniei? 

Posesorii de card vor fi tarifati conform comisioanelor pe care le au stabilite in contractele cu banca emitenta a cardului lor.

Sunt acceptate toate cardurile emise sub sigla organizatiilor Visa, Mastercard, American Express, JCB, China Union Pay.

 

Unde gasesc bancomate sau depomate Euronet?

Pentru localizarea celui mai apropiat bancomat sau depomat de dumneavoasta va rugam sa utilizati Harta Locatiilor Euronet

 

Ce organizatii de carduri sunt acceptate la bancomatele Euronet?

VISA, Mastercard, American Express, China Union Pay, JCB