2014-10-16 - Euronet Romania si SCnet lanseaza carduri prepaid sub sigla Mastercard. 

Euronet 360 Finance Ltd., prin intermediul filialei sale din România, Euronet Services , anunţă încheierea unui acord cu SCnet Payment Services pentru emiterea de carduri prepaid sub sigla MasterCard. Scnet înregistrează 270.000 de clienţi în Europa, fiind unul dintre cele mai importante programe de fidelizare din România. 

Cardul prepaid de la SCnet sub sigla MasterCard este primul de acest gen din România, oferindu-le atât clienţilor bancarizaţi, cât şi celor nebancarizaţi o gamă largă de servicii şi beneficii care anterior erau disponibile doar pentru cei cu conturi bancare şi carduri bancare emise. 

Caracteristicile cardului prepaid MasterCard de la SCnet sunt similare unui card de debit, reprezentând o metodă rapidă şi convenabilă de administrare a banilor. Utilizatorii nebancarizaţi pot depune bani pe card prin depunere în numerar la comercianţii selecţionaţi din rândul celor 20.000 de parteneri retail ai Euronet sau la locaţiile SCnet de pe întreg teritoriul României, în timp ce utilizatorii bancarizaţi au posibilitatea suplimentară de a-şi alimenta cardul prin intermediul depomatelor Euronet sau prin transfer bancar către un alt cont preplătit. 

Utilizatorii îşi pot cheltui banii de pe cardurile prepay MasterCard de la SCnet la orice comerciant, chiar şi din mediul online, care acceptă carduri MasterCard, sau pot trimite bani către un alt deţinător de card, prin telefon sau internet banking, fără a plăti dobândă, taxe pentru descoperire de cont, penalităţi de întârziere la plată sau comisioane de transfer. În plus, utilizatorii pot avea acces la banii lor prin intermediul reţelei Euronet de 430 de ATM-uri situate pe tot teritoriul ţării. Utilizatorii beneficiază, de asemenea, şi de discounturi pentru anumite produse şi servicii de cash-back de la toţi comercianţii participanţi în programul SCnet.

“Colaborarea noastră cu SCnet şi MasterCard în lansarea acestui tip de card prepaid în România reprezintă un moment important în introducerea acestei tehnologii financiare progresiste, care satisface atât nevoile clienţilor bancarizaţi, cât şi pe ale celor nebancarizaţi. Aceasta este o situaţie reciproc avantajoasă pentru toate părţile implicate – consumatori, comercianţi şi programe de fidelizare din România”, a declarat Nikos Fountas, Executive Vice President şi Managing Director, Europe Segmentul de procesare EFT. 

Potrivit Mercator Advisory Group, se preconizează că piaţa prepaid va atinge suma de 822 miliarde de dolari până în 2017. Licenţa şi software-ul de emitere de e-money Euronet şi afilierea la MasterCard Europe asigură infrastructura necesară care le permite partenerilor săi să emită aceste carduri prepaid şi să valorifice acest segment de piaţă în creştere. 

“Prin cardul prepaid MasterCard SCnet, utilizatorii se bucură de beneficiile complete ale cardurilor de debit, având acces direct la banii lor prin intermediul reţelei de ATM-uri. Mai mult, datorită serviciilor de Internet Banking şi call center oferite de SCnet, administrarea contului este gratuită – 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Comercianţii au, de asemenea, de câştigat de pe urma participării la schema de fidelizare SCnet – una din cele mai mari din ţară, deoarece pot atrage astfel mai mulţi clienţi”, a declarat Alexander Varvaressos, CEO şi fondator al SCnet România.

“Angajamentul nostru este de a furniza soluţii financiare de ultimă generaţie, iar acest nou program este o premieră care întăreşte convingerea MasterCard cu privire la potenţialul de creştere al segmentului de carduri prepaid din România”, a declarat Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.

Prin acest acord, SCnet devine primul program de fidelizare din România care emite carduri prepaid ce se adresează pieţelor nebancarizate sau subdeservite de sectorul bancar. Euronet este primul partener emitent nebancar al MasterCard din România.

Euronet Worldwide este un lider în industria de procesare a tranzacţiilor electronice financiare securizate. Compania oferă soluţii de procesare de plăţi şi tranzacţii pentru instituţii financiare, comercianţi, furnizori de servicii şi clienţi persoane fizice. Portofoliul de servicii include soluţii complete de externalizare a administrării terminalelor tip ATM şi POS, emitere de carduri şi acceptare la comerciant, soluţii software, transfer de bani în numerar şi online pentru persoane fizice şi companii, precum şi distribuţia de vouchere electronice pentru reîncărcarea cartelelor de telefonie mobilă şi alte servicii preplătite. 

Reţeaua globală de terminale administrate de Euronet este extinsă, incluzând 19.313 bancomate, aproximativ 69.000 de terminale EFT-POS şi un portofoliu în creştere de carduri de debit şi credit administrate în 44 de ţări; soluţii software pentru servicii de carduri; o reţea de aproximativ 664.000 de terminale POS pentru reîncărcarea cartelelor preplătite instalate în aproximativ 294.000 de locaţii ale comercianţilor în 33 de ţări; o reţea de transfer de bani pentru persoane fizice de aproximativ 235.000 de locaţii deservind 131 de ţări. Având sediul central în Leawood, Kansas, SUA şi 54 de birouri în toată lumea, Euronet deserveşte clienţi în aproximativ 155 de ţări. 
EuronetWorldwide este prezentă pe piaţa din România de peste 10 ani oferind servicii de procesare şi autorizare tranzacţii, emitere de carduri, gateway către organizaţiile de carduri, platforma software pentru procesarea de tranzacţii financiare electronice, servicii externalizate pentru administrarea de reţele de bancomate şi POS-uri şi o reţea independentă de bancomate şi depomate.
Din 2011, Euronet Worldwide este liderul reţelelor independente de ATM-uri din România având mai multe bănci partenere în cadrul reţelei de ATM-uri de tip "shared”. Aceste parteneriate le permit băncilor să răspundă mai bine nevoilor clienţilor prin extinderea punctelor de prezenţă ATM în locaţii cu trafic intens, creând eficientizări operaţionale şi beneficiind de reduceri de costuri, fără investiţii suplimentare. 

Înfiinţată în 2010 în Cluj Napoca, România, de doi întreprinzători, Radu Şerban şi Alexander Varvaressos, Shopping Center Network Romania (SCnet) face parte din cea mai avansată reţea de cumpărături din Europa, care îi uneşte pe comercianţi şi cumpărători - Shopping Center Network World. Comunitatea SCnet include peste 80.000 de clienţi în România şi peste 270.000 în Europa. Numărul comercianţilor participanţi depăşeşte 1100 în România şi 6000 în 18 ţări din Europa şi Rusia. 

Ideea acestei afaceri se bazează pe faptul că toţi membrii sunt motivaţi, pe baza sumelor primite înapoi în numerar (până la 50% din valoarea cumpărăturilor), să achiziţioneze produsele şi serviciile oferite de comercianţi în cadrul acestui sistem. Toate domeniile de activitate, de la industria produselor pentru înfrumuseţare la companii de asigurări şi telecomunicaţii, sunt acoperite de această soluţie aflată într-o creştere constantă, care răspunde nevoilor tuturor clienţilor. 

SCnet funcţionează ca o comunitate de clienţi şi comercianţi care au ceva în comun: clienţii caută oferte speciale, în timp ce comercianţii caută clienţi – o situaţie reciproc avantajoasă. SCnet este certificată în conformitate cu ISO 9001, standardul internaţional pentru sistemul de management al calităţii.

Articol preluat de pe: http://www.efinance.ro/view.php?id=3512&referer=scroll&indicator=stiri

Detalii si pe site-ul companiei SCnet: http://www.scnetprepay.com/news