2013-05-15 - Euronet lanseaza solutii de emitere carduri prepaid, procesare si sponsorizare BIN, pe teritoriul Europei

Euronet 360 Finance Ltd., subsidiara a Euronet Wordwide (NASDAQ: EEFT), anunta lansarea in Europa a unor solutii complete de emitere carduri prepaid, procesare si sponsorizare BIN.

Euronet 360 Finance Ltd., sub supravegherea Autoritatii de Conduita Financiara din Marea Britanie (FCA), ofera acum atat servicii aferente monedei electronice, cat si servicii de plata, prin: emiterea de carduri, sponsorizare BIN si acceptarea cardurilor de plata. Prin extinderea licentei de e-money pe tot teritoriul Zonei Unice de Plati in Euro (SEPA), cu exceptia statului Monaco, Euronet 360 Finance Ltd. poate emite carduri si procesa tranzactii in intreg Spatiul Economic European (EEA).

"Infrastructura tehnologica de care dispune Euronet Worldwide, impreuna cu aria larga de acoperire, capacitatile si performantele dovedite ale clientilor sai, plaseaza Euronet 360 Finance Ltd. si partenerii acesteia intr-o pozitie din care acestia pot profita de cresterea prevazuta pentru acest sector” a declarat Ian Dickinson, Managing Director al Euronet 360 Finance Ltd.

"Experienta pe care Euronet o are in procesarea tranzactiilor, alaturi de competivitatea si prezenta pe diferite piete internationale, le ofera actualilor si potentialilor nostri parteneri oportunitatea de a oferi clientilor lor servicii care nu necesita cheltuieli in avans, asigurand cadrul optim pentru protejarea si dezvoltarea afacerilor si a cotei lor de piata rapid si in siguranta” a adaugat Nikos Fountas, Vice Presedinte Executiv si Managing Director, Divizia Euronet Europa EFT.   

Euronet 360 Finance Ltd. este, de asemenea, membru al MasterCard Europe sprl, ceea ce ii permite emiterea de produse open loop (carduri de debit prepiad, care nu necesita un cont bancar) pe teritoriul SEPA, care apartin brandurilor MasterCard, Maestro si Cirrus. Cardurile open loop ofera posesorilor posibilitatea de a utiliza fondurile electronice de la orice locatie MasterCard din intreaga lume.  

Se estimeaza ca piata europeana a cardurilor prepaid va creste anual cu cel putin doua cifre, fiind recunoscut la scara larga faptul ca acesta este sectorul cu cele mai mari oportunitati de dezvoltare in urmatorii cinci ani. Solutiile complete de carduri preplatite ale Euronet ofera organizatiilor care nu sunt autorizate de FCA posibilitatea de a patrunde repede, usor si eficient din punct de vedere al costurilor pe piata cardurilor prepaid. Utilizatorii de carduri au posibilitatea de a realimenta cardurile folosind vastele retele de POS-uri, ATM-uri ale Euronet Worldwide si ale bancilor partenere, in afara de subsidiarele epay si RIA de pe teritoriul Europei.     

Caracteristicile standard ale ofertei cardurilor prepaid includ suport pentru carduri fizice si virtuale, de unica folosinta, pentru cadouri sau care pot fi reincarcate. Functionalitatea contactless este, de asemenea, disponibila, in cadrul serviciului MasterCard PayPass, permitand ca tranzactiile de valoare mica sa fie realizate pe dispozitive adecvate, fara a mai fi nevoie de introducea cardului sau a codului PIN intr-un terminal de plata. Serviciul de carduri prepaid este disponibil sau in curs de implementare in 10 tari din Europa, aceasta fiind dovada faptului ca Euronet 360 Finance Ltd. intelege nevoile de baza ale fiecarei piete din EEA si incearca permanent sa dezvolte cele mai relevante si profitabile solutii pentru a satisface nevoile clientilor sai.

 

http://www.banknews.ro/stire